Kultuuripreemia läheb raamatukogule

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii Pärnu keskraamatukogu direktor Saima Andla (keskel) kui raamatukogu töötajad Krista Visas ja Heinike Sinijärv rõhutasid, et tunnustuse on ära teeninud kogu nende maja kollektiiv.
Nii Pärnu keskraamatukogu direktor Saima Andla (keskel) kui raamatukogu töötajad Krista Visas ja Heinike Sinijärv rõhutasid, et tunnustuse on ära teeninud kogu nende maja kollektiiv. Foto: Urmas Luik

Pärnu linna kultuuri aastapreemia pälvib tänavu Pärnu keskraamatukogu kollektiiv, kes on kujundanud raamatukogu mitmekesiseid võimalusi pakkuvaks kultuurikeskuseks.

„Peale oma igapäevase töö raamatute laenutajatena on keskraamatukogu töötajad leidnud sisukaid võimalusi pärnakate kultuurihuvi toetamiseks,“ ütles Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo.

Keskraamatukogu direktor Saima Andla on õnnelik, et tunnustati kogu kollektiivi tööd. „Tahaksime olla väärilised partnerid teatrile ja kontserdimajale,“ rääkis Andla. Kultuurimaja Pärnul puudub ja seetõttu soovib raamatukogu selle tühiku täimiseks osa linna ettevõtmisi enda kanda võtta.

Peale suurepärase meeskonnatöö on samavõrd tähtis, kes meeskonda innustavad ja häid ideid välja pakuvad. Palju on raamatukogus oma igapäevatöö kõrval ära teinud arendusjuht Heinike Sinijärv ja haldusosakonna juhataja Krista Visas.

Tänavu on keskraamatukogus tegutsema hakanud muusika- ja raamatuklubi, on korraldatud kümneid kunsti- ja fotonäitusi, välisriikide saatkondade abiga on käima pandud regulaarsed filmiõhtud, raamatukogurahvas aitab Pärnus korraldada Pimedate Ööde filmifestivali, lasteosakonnas näevad väikesed vaatajad lasteetendusi.

Pärnu keskraamatukogu külastab päevas ligemale 800 inimest.

Linna kultuuripreemia antakse pidulikult üle 29. detsembril Pärnumaa kultuuritöötajate tunnustussündmusel “Tähesära”.

Kokku esitati tänavu aastapreemia määramise komisjonile üheksa kandidaati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles