Õpilased laulsid vene keeles karaoket

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistkonnad lahendavad venekeelseid ristsõnu.
Võistkonnad lahendavad venekeelseid ristsõnu. Foto: Viive Korb

Pärnu Koidula gümnaasiumis sai teoks teine ülelinnaline vene keele festival, kuhu kogunesid kõikide Pärnu gümnaasiumide võistkonnad.

Igast gümnaasiumist oli kohal seitsmeliikmeline võistkond. Tingimusel, et viis õpilast on eestlased, kaks aga vene taustaga, kes oleksid toeks ja abiks eestlastele, aidates neil julgemini esineda.

Võistkonnad loositi, et sama kooli õpilased eri tiimidesse satuksid. Õpilastel tuli maha mängida tuntud vene muinasjutt, laulda vene lastelaulude saatel karaoket, lahendada ristsõnu, kirjutada loole lõpp ja see ette kanda.

Auhindu ei jagatud, sest tegu oli sõpruskohtumisega.

“Kuna üleriigiliselt on toimunud juba viis sellist festivali, otsustasime keeleõppe elavdamiseks ja oma keeleoskuse proovile panemiseks organiseerida samalaadse ürituse ka Pärnus,” märkis ürituse korraldanud Pärnu linna vene keele kui võõrkeele aineühenduse juht Viive Korb. Ta lisas, et kavas on muuta festival tavaks.

Vene keele festival toimus sel õppeaastal aastal kahes jaos: oktoobris kohtusid põhikooliõpilased.

Niimoodi said 7.–9. klasside õpilasedki oma keeleoskuse proovile panna, sest ajurünnakul gümnasistidega oleksid nemad tagaplaanile jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles