Linnavalitsus palub tänavad autodest vabastada

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõigi pärnakate sõiduriistad linna rajatud parklatesse ei mahu ja nii ääristavad autod ka tänavate ääri.
Kõigi pärnakate sõiduriistad linna rajatud parklatesse ei mahu ja nii ääristavad autod ka tänavate ääri. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalitsus on sotsiaalmeediakanalites avaldanud üleskutse, milles palub autosid tänavatele mitte parkida. See on tekitanud pärnakates küsimuse: kuhu siis tuleks auto jätta?

Pärnu linnavalitsus avaldas oma Facebooki lehel üleskutse: „Armsad pärnakad, et teid ja tänavaid paremini hooldada saaks,  palume võimalusel autosid linnatänavatele mitte parkida. Tänavate äärde pargitud autod segavad lumelükkamist. Autode vahel on lumesahkadel keeruline liigelda ja teie kodumaja esine võib seetõttu lumiseks jääda.”

„Huvitav, kuhu siis auto panema peaks?” oli nii mõnegi pärnaka reaktsioon rae läkitatud palvele. „Kas parkima tuleks hakata linnast väljas?”

Et autojuhid Kuninga tänava äärde ei pargiks, on selle äärde pandud ajutised liiklusmärgid, mis keelavad seal peatumise.
Et autojuhid Kuninga tänava äärde ei pargiks, on selle äärde pandud ajutised liiklusmärgid, mis keelavad seal peatumise. Foto: Erakogu

Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar ütles, et tegemist on üleskutse, mitte korraldusega.

„Kui autoomanikul on võimalik masinat hoovis, mitte maja ees tänaval parkida, võiks ta seda teha. Igaüks saab aru, et parkivast autost peab sahk kaarega mööduma ja sellest kohast jääb lumi koristamata,” selgitas nõunik.

Roosaar märkis, et kui autoomanikul pole võimalust masinat mujale jätta, võib ta linnatänaval edasi parkida. „Aga kena oleks, kui võimalusel lumelükkamisega arvestataks,” lisas nõunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles