Mobiilsed kiiruskaamerad toov eelnõu läbis esimese lugemise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisaldatavate kiiruskaamerate paigaldamise eesmärk on liiklust rahustada ja seeläbi õnnetuste arvu vähendada.
Teisaldatavate kiiruskaamerate paigaldamise eesmärk on liiklust rahustada ja seeläbi õnnetuste arvu vähendada. Foto: maanteeamet

Riigikogus läbis esimese lugemise õiguskomisjoni algatatud eelnõu, mis võimaldab kasutusele võtta teisaldatavad kiiruskaamerad.

Õiguskomisjoni algatatud liiklusseaduse muutmise seaduse eelnõus märgitakse, et kehtiva kiiruskaamerate regulatsiooni sätted ei ole seni võimaldanud tarvitusele võtta teisaldatavaid kiiruskaameraid. Kuigi liiklusseaduse kohaselt võib liiklusjärelevalvet teha teisaldatava või paikse tehnilise vahendiga, sätestavad seaduse sama paragrahvi lõiked automaatse liiklusjärelevalve süsteemi puhul võimalust kasutada üksnes statsionaarseid.

Praegu on Eestis võimalik kasutada kahte kiirusemõõtmise lahendust kolmest ehk käsikaamera ja kohakindla kaameraga mõõtmist. Mobiilse kiiruskaamera kasutamine ei muuda kehtivat õiguskorda ehk tagajärg isikule jääb samaks, kuid selle eesmärk on võimaldada liiklusjärelevalve tegijal mõjutada märksa suuremat hulka isikuid piirkondades, kus see varem võimalik ei olnud.

Teisaldatavate kiiruskaamerate paigaldamise eesmärk on liiklust rahustada ja seeläbi õnnetuste arvu vähendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles