Politsei: Andke külmaohus inimestest teada!

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüütli tänav Pärnus.
Rüütli tänav Pärnus. Foto: Mailiis Ollino

Pakasega seoses kutsub politsei üles märkama inimesi, kes võivad olla külmumisohus. Samuti soovitab autojuhtidel ja kaassõitjatel valmistuda juhuks, kui õnnetuse või rikke tõttu teele jäänud autos oodata tuleb.

„Praeguse pakasega on juhtumid, kui joobes inimene jääb bussipeatusse või tänavale magama, otseselt seotud alajahtumise riskiga. Seetõttu palub politsei kõigil olla tähelepanelik inimeste suhtes, kes halva tervise, alkoholi või muu põhjuse tõttu võivad hädaohtu sattuda,“ ütles Pärnu politseijaoskonna patrullitalituse juht Henry Murumaa.

Samuti soovitab politsei autoga liikumise tõttu kergemalt riietuvatel inimestel valmistuda olukorraks, kus õnnetuse või tehnilise rikke tõttu tuleb pikemalt tee ääres oodata.

„Sageli on südatalvelgi liiklusõnnetusse sattunud inimestel jalas kingad ja seljas õhuke jope. Selliste külmakraadidega tasub lühikesel sõidulgi soojalt riidesse panna ja olla halvimaks valmis,“ rõhutas Murumaa.

Märganud teelt välja sõitnud autot, tasub kontrollida, kas sõidukis on inimesi, ja igal juhul politseile teada anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles