Kohus mõistis Pärnu haigla lapse surmas osaliselt süüdi (1)

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus nägi haiglal osalist süüd, kaassüü omistati ka lapse emale, kes haigla töötajate sõnul ei teinud piisavalt koostööd.
Kohus nägi haiglal osalist süüd, kaassüü omistati ka lapse emale, kes haigla töötajate sõnul ei teinud piisavalt koostööd. Foto: Gertrud Alatare

Kolm ja pool aastat kestnud kohtusaaga lapsevanemate ja Pärnu haigla vahel päädis esmaspäeval otsusega: haigla töötajad on lapse surmas osaliselt süüdi. Aga Pärnu maakohus nägi süüd ka emal, kes haigla väitel ei olnud sünnitusel kõige koostööaltim. 

Kaili ja Marek ei mõista neid etteheiteid. Emale, kes mäletab  läbielatut, justkui oleks see juhtunud eile, teeb selline süüdistus mõistagi haiget. “Mida ma oleks pidanud tegema? Tegin kõik, mis ma suutsin ja oskasin,” küsis Kaili nõutult. Lisades, et tema suurim viga ja süü seisneb selles, et ta arste usaldas.

Mareki ja Kaili poeg suri Pärnu haiglas tund pärast ilmaletulekut 2015. aasta augustis. Vanemad süüdistavad haiglat mitmes raviveas. Haigla ütleb, et ravivigu pole tehtud ja nad tegutsesid parimal võimalikul viisil.

Täpsemalt lugege otsusest ja juhtunust homsest Pärnu Postimehe paberlehest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles