Aasta 2035: kolmas sild, tark töö ja kiirrong (1)

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakonna tulevikku kujundavale dokumendile panevad käe alla Põhja-Pärnumaa vallavolikogu esimees Ülle Vapper (paremal) ja vallavanem Jane Mets. Nende kõrval on Kristel Ernits omavalitsuste liidust.
Maakonna tulevikku kujundavale dokumendile panevad käe alla Põhja-Pärnumaa vallavolikogu esimees Ülle Vapper (paremal) ja vallavanem Jane Mets. Nende kõrval on Kristel Ernits omavalitsuste liidust. Foto: Mailiis Ollino

Rekonstrueeritud Via Baltica maantee, Pärnus valminud kolmas sild, kunstikeskus, reisi- ja kaubajaam vastse kiirraudtee ääres, toimiv lennujaam, hea haridus ja tark töö – selline tulevik kangastub arengustrateegias “Pärnumaa 2035+”.

Dokumendile on käe alla pannud maakonna linna- ja vallajuhid, aga ka arendus- ja ühistranspordikeskuse, kolledži ja kutsehariduskeskuse, haigla ja kaubandus-tööstuskoja juht. Selles on oma eelistused sõnastanud meie kuus valda, Pärnu kui ainus ametlik linn ja kajastub vaade maakonnale tervikuna.

“Kohaliku omavalitsuse korralduse seadus näeb ette, et pärast maavalitsuste kaotamist on omavalitsuste ülesanne maakonna arengu ühine kavandamine ja selle elluviimise suunamine. Igal maakonnal peab olema arengustrateegia, mis on aluseks omavalitsuste ja koostööpartnerite ühiste investeeringute kavandamisel ja eesmärkide täitmisel,” selgitas SA Pärnumaa Arenduskeskuse maakonna arendusjuht Heiki Mägi. “Esimest korda on meie seitse omavalitsust seda seadusest tulenevalt kavandanud, nad delegeerisid selle töö küll arenduskesku­sele, aga strateegia on omavalitsuste oma.”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles