Õppekava nõue sunnib väikestele kihnlastele peale kümnetunnise koolipäeva (2)

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu kooli õpilased teevad kohustuslikud ujumistunnid Tervise spaa basseinis kehalise kasvatuse õpetaja Ragnar Anniko juhendamisel.
Kihnu kooli õpilased teevad kohustuslikud ujumistunnid Tervise spaa basseinis kehalise kasvatuse õpetaja Ragnar Anniko juhendamisel. Foto: Mailiis Ollino

Hommikul kella seitsmest päästab Kihnu Virve kodusadamas otsad lahti ja hakkab läbi Kihnu väina jää rühkima Munalaiu sadama poole, pardal teiste hulgas kohaliku kooli 14 õpilast ja direktor Jaan Urvet.

Merereis kestab tavapärasest veerand tundi kauem, mandril ootab lapsi tellitud buss, mis toob nad otsejoones Pärnusse Tervise spaa ette, sest kell 9 algab siin, nagu riiklik õppekava nõuab, teise ja kolmanda klassi õpilaste ujumise algõpe. Pärast kella 16 on väikesed kihnlased rampväsinuna kodus tagasi, seljataga kümnetunnine päev.

Direktor Urvet ütleb, et Tervise sauna- ja veekeskus oli ainus, kuhu nad kohustuslike ujumistundide ajaga mahtusid, sest Pärnu spordikooli hallatavas Koidula kooli ujulas polnud ühtegi ­aega ning Tootsi sõit oleks veel aja- ja rahakulukam.

Esimene tund toimus Tervise basseinis 15. jaanuaril ja sest­peale ongi kihnlastel ujumisteisipäevakud, kokku kümme, kehalise kasvatuse õpetaja ja treeneri Ragnar Anniko juhendamisel ja valvsa pilgu all. Aga basseini sulpsatab direktorgi, et turvata õpilasi, sest väikeste treenijate jalad siin, 130 sentimeetri sügavuses vees ei ulata põhja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles