Mahapõlenud majas hukkus eakas naine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Häädemeeste vallas Massiaru külas hukkus öösel puhkenud elamupõlengus 82aastane naine.

Kell 2.15 teatati häirekeskusele, et Massiaru külas põleb elamu. Tulekahju avastas paarisaja meetri kaugusel elav naabrimees, kes ärkas eterniidipaukude peale ja nägi kõrvaltalust leeke tõusmas. Esmase info kohaselt võis majas olla inimene.

Kui päästjad kohale jõudsid, oli elamu üleni leekides, vahelaed ja katus sisse kukkunud. Osaliselt püsti olid veel kivist välisvooder ja korstnajalg. Kustutustööde käigus leiti maja rusudest hukkunud 82aastane naine.

Massiaru külas hukkus öösel elamupõlengus eakas naine.
Massiaru külas hukkus öösel elamupõlengus eakas naine. Foto: Lääne päästekeskus

Naabrid, kes eelmisel päeval olid vanamemme külastanud, ütlesid, et majas oli lakke kinnitatud suitsuandur, kuid selle töölerakendumise kohta ei leidnud päästjad kinnitust.

Kõrvalmajas elav Lelde Jalakas rääkis, et öise tulekahju avastas perepoeg, kes teisel korrusel magas ja läbi une kuulis, et õuest kostavad püssipaugud. "Seejärel aknast välja vaadates nägi ta õõvastavat vaatepilti: naabermaja oli leekides,"  lausus Jalakas. Nii helistati kiiresti päästeametisse ja mindi naabermaja juurde. Päästa ei olnud aga enam midagi, maja oli lausleekides.

Jalaka sõnutsi olid nad eaka naabrinaise eest pikemat aega hoolt kandnud, kuna käimine olnud tal vaevaline. Vanamemmele toodi vajadusel näiteks vett ja puid.  "Suhtusime temasse nagu pereliikmesse ja olime abiks nii palju kui võimalik," märkis ta. Peale selle toimetas kohalik poepidaja iga nädal naisele värske toidukraami koju kätte

Naabri väitel oli naisele mitu korda pakutud võimalust kolida näiteks hooldekodusse, kuid ta oli järjekindlalt keeldunud. "Ta oli siin harjunud ega tahtnud kuskile minna," tõdes Jalakas. 

Viimased paar nädalat oli naine veetnud aga haiglas, kuid sellel teisipäeval lubati ta taas koju.

Massiaru külas hukkus öösel elamupõlengus eakas naine.
Massiaru külas hukkus öösel elamupõlengus eakas naine. Foto: Lääne päästekeskus

​Massiaru küla elaniku sõnutsi oli tegemist tubli ja tööka naisega, kes kogu elu oli töötanud raamatupidajana. Kooliski oli ta käinud sealsamas Massiarus. Pikka aega oli ta elanud üksi, lapsed elasid kaugemal.

Tulekahju tekkepõhjust asuvad selgitama menetlusinspektorid. Esmastel andmetel oli naine eelmisel päeval pliiti kütnud ja selle ust küdemise ajal lahti hoidnud. Põlengu põhjus võib olla seotud kütteseadmetega. 

Massiaru külas hukkus öösel elamupõlengus eakas naine.
Massiaru külas hukkus öösel elamupõlengus eakas naine. Foto: Urmas Luik

Päästjad hoiatavad, et küdemise ajaks ei tohi koldesuud lahti ega kütteseadet järelevalveta jätta. Külmal ajal tuleb hoiduda ülekütmisest, sest see lõhub kütteseadet ja ülemäära kuumenevad seadmeosad võivad süüdata ümbruse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles