Tugila jätkab riigi toel Pärnumaa noorte raskuste seljatamist

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte tugila infopäev Tartus.
Noorte tugila infopäev Tartus. Foto: Erakogu

Üha enam jõuavad Pärnumaa noorte tugilani need, kes soovivad vahetada kooli või ei tea, kuidas ametiasutustega asju ajada. Samuti on probleeme võlgadega ega teata, millisest otsast pundart lahti harutada.

Suur hulk noori vaevleb motivatsioonipuuduse käes, mis mõjutab otseselt nende õpinguid, töö leidmist või töötuna arvele võtmist. Leidub neidki, kes pöörduvad tugilasse sõltuvusprobleemiga. Koordinaatori Annely Reile jutu järgi on iga juhtum erinev, mistõttu nende keerukuski on seinast seina. Enim kohtab ta oma töös väheste sotsiaalsete oskustega noori.

Kohalikud noorsootöötajad saavad aga raskustes noorte abistamisega jätkata, sest riik otsustas noortele mõeldud siiani eduka tugiteenuse toetamisega jätkata aastani 2021. Uue etapi valmisolek on abistada Pärnumaa 960 noort.

Kui varem tegutsesid noorte tugilad kohaliku omavalitsuse või avatud noortekeskusi haldavate mittetulundusühingute all eraldi, siis tänavu 1. jaanuaril ühinesid Pärnumaa tugilad üheks üksuseks. Nende tööd koordineerib MTÜ Pärnu Noorte Vabaajakeskus. Praegu kuuluvad haldusalasse Pärnu linn, Tori vald, Lääneranna vald ja Põhja-Pärnumaa, kuid tuge antakse teistegi piirkondade abivajajatele.

Nii jätkavad Pärnumaa viis tugila töötajat noorte toetamisega. “Eelmainitud teemad on aga jäämäe pealmine osa. Selle all on tegelikud probleemid, mille lahendamisega peame alustama,” rääkis Reile. “Me vaatame koos noorega jäämäe alla ja püüame ükshaaval need takistused seljatada, jõudes nii püstitatud eesmärgini.”

Noorte tugila programm on NEET-noorte tugiteenus, mille eesmärk on toetada ja suunata neid 15–26aastaseid noori, kes ei õpi ega tööta. Projektiga abistatakse ligemale 6000 noort kogu riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles