Pärnu lükkas käima esindushoone konkursi

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kunstihoone plaanitakse rajada Martensi maja, Port Artur 2, tulevase Aia tänava pikenduse ja Pika tänava vahele.
Pärnu kunstihoone plaanitakse rajada Martensi maja, Port Artur 2, tulevase Aia tänava pikenduse ja Pika tänava vahele. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalitsus soovib kesklinna ehitada esindushoone, kus oleks võimalik näitusi vaadata, kontserte kuulata ja volikogu istungeid korraldada.

Täna väljakuulutatud Pärnu kunstihoone ja selle lähiümbruse arhitektuurivõistluse juhendi järgi kavandatakse kesklinna kuni viiekorruselist hoonet, kus asuks kolm näitusesaali, kaks vajadusel ühendatavat kontserdi- ja muude ürituste saali, kunstikool, loomemajanduse rendipinnad ja muud ruumid.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja teatel oleks hoone suletud netopind kuni 4500 ruutmeetrit, praeguse eelarvestrateegia kohaselt valmiks see 2021. aastal.

Maja asuks Martensi maja, Port Artur 2, tulevase Aia tänava pikenduse ja Pika tänava vahel, teisele poole Pikka tänavat jääb bussijaam. Praegu poolitab hoone asukohta kunagine raudteetamm, mida pidi detailplaneeringu järgi peaks tulevikus kulgema jalakäijate tänav. Kas maja alt läbi minev diagonaalne tänav (kunstipromenaad) kulgeb hoonete vahelt või on ehitise siselahenduse osa, selgub pärast arhitektuurivõistlust.

Võistluse ruumiprogrammis on eri näitusesaalide suuruseks plaanitud 320, 120 ja 100 ruutmeetrit. 250ruutmeetrisesse kontserdisaali on kavandatud 200 kohta, sellega liidetav multifunktsionaalne saal tuleks 150ruutmeetrine. Saali või saale hakkaks kasutama linnavolikogugi, kes praegu peab istungeid raekojas.

Kunstikooli käsutuses oleks viis õppeklassi muude õppetööks vajalike ruumidega. Majja tulevad veel kohvik, kauplus-galerii, ateljeed-stuudiod. Suure osa hoonest hõlmavad loomemajanduse rendipinnad, aga mis ettevõtted seal tööle asuvad, pole veel teada.

Võistlustööde esitamise tähtaeg on 3. mai, tulemused avalikustatakse 4. juunil. Hoone projekt loodetakse valmis saada järgmise aasta esimesel poolaastal, et seejärel ehitama hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles