Linna ja pensionäride vaheline tüli sai lahenduse (1)

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu sotsiaalkeskuse vabaajakeskuse juht Marika Raiend tutvustas Pärnu sotsiaalkeskuses tüli keskmesse sattunud väikest saali.
 
Pärnu sotsiaalkeskuse vabaajakeskuse juht Marika Raiend tutvustas Pärnu sotsiaalkeskuses tüli keskmesse sattunud väikest saali.  Foto: Mailiis Ollino

Linnavalitsuse sotsiaalosakond ja Pärnu sotsiaalkeskus leidsid möödunud kevadel, et Pärnu sotsiaalkeskuse vabaajakeskuse väikest saali kohandades saab sinna luua mäluhäiretega eakate päevahoiu teenuskoha. Linnavalitsus kiitis plaani heaks ja projekt sai Euroopa Liidu sotsiaalfondi rahastuse. See otsus tekitas aga Pärnu pensionäride liidus (PPL) palju pahameelt.

PPL soovis teada, miks tahetakse lõhkuda toimiv süsteem ja töökorraldus ning võtta nende kasutusest ära väike saal. Murega pöördusid eakad mitu korda linnavalitsuse poole ja kogusid hulganisti protestiallkirju dementsete päevakeskuse sinna rajamise vastu.

Mitu kuud kestnud vastaseis leidis nüüd tõenäoliselt lahenduse, sest linnavalitsus otsustas, et jätab Metsa 10 väikese saali eakate huvitegevuseks ega raja sinna mäluhäiretega isikute päevahoidu.

“Eakate huvitegevuseks mõeldud ruume ei tohi vähendada, jättes arvestamata inimeste meelsust. Mõistame, et ruume napib ja oleme valmis rahaliselt rohkem panustama, et dementsete päevahoiuks sobivad ruumid mujal välja ehitada,” rääkis abilinnapea Meelis Kukk. Ta rõhutas seda, et kindlasti ei kavatseta dementsete päevahoiu loomisest loobuda ja see on lähedaste hoolduskoormuse vähendamiseks väga vajalik.

Kuhu mäluhäiretega isikute päevahoid aga rajatakse, pole veel teada. Linnavalitsus jätkab eri variantide kaalumist ja tahab otsuse langetada võimalikult kiiresti.

Mäluhäiretega inimeste päevahoid rajatakse Euroopa Liidu sotsiaalfondi kaasrahastusega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles