Europrojekt: Pärnusse varemed, Lätti korruptsioon

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2016. aastal Pärnusse Raba tänavale ehitama hakatud innovaatiline vesinikutankla pole ilmet võtnud. Arendaja on ehitajale võlgu 150 000 eurot.
2016. aastal Pärnusse Raba tänavale ehitama hakatud innovaatiline vesinikutankla pole ilmet võtnud. Arendaja on ehitajale võlgu 150 000 eurot. Foto: Mailiis Ollino

Euroopa Liit on toetanud Hol­landi-Läti-Eesti vesinikutanklate arendajaid 5,5 miljoni euroga. Riias päädis projekt tohutu pillamise ja korruptsiooniskandaaliga, Pärnus on püsti vaid varemed ja võlad.

2016. aastal hakkas Pärnu ­äärelinna Raba tänavale kerkima innovaatiline vesinikutankla. ­Sama aasta lõpus tabas ehitusettevõtet Vändra MP ebameeldiv uudis: tellijal polnud raha, mille eest ehitus kinni maksta. Töö jäi pooleli ja arendaja jäi ehitajale 150 000 eurot võlgu.

“Juba üle kahe aasta on lubatud, et kohe-kohe tulevad investorid ja raha, kuid siiani on seis sama,” räägib Vändra MP juht Tiit Kangert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles