Ajakirjanikud otse-eetris: Kulunud või ei, armunuid teenib muul ikka edasi

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu tähistavad Pärnu muulid 150 aasta juubelit.
Tänavu tähistavad Pärnu muulid 150 aasta juubelit. Foto: Henn Soodla

Sellenädalases Pärnu Postimehe ja Tre Raadio ühissaates “Aktuaalne Pärnumaal” rääkisid saatejuht Regina Jaakson ja Pärnu Postimehe ajakirjanikud Tõnu Kann ja Annika Kuusik sellest, kuidas enesele teadmata on satutud erakonna nimekirja, ja huvitavatest seikadest 150 aasta juubelit tähistavate Pärnu muulide ajaloos.

Tänases lehes on lugu sellest, kuidas kunagise Rahvaliidu ja praeguse Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna nimistus leidub inimesi, kes ei ole sellest teadlikud. Probleem ei seisne selles, et uude erakonda on kandunud omaaegse Rahvaliidu liikmed – see on teada. Küsimus on selles, kuidas said noorliikmed üldse erakonna nimekirja. Noorliige ei ole erakonna liige ja alaealisena ei saa teha otsust erakonda astuda.

Saates rääkis reporter Annika Kuusik sellest, kuidas tema avastas ennast EKRE nimekirjast, asja uurides sai selgeks, et selliseid inimesi on veel ja seaduse järgi ei ole neil seal tegelikult alust olla.

Saate teises pooles tutvustas reporter Tõnu Kann homses lehes ilmuvat Pärnu muulide taustalugu. Küsitavaid ja lustakaid seiku muuliga seoses oli Kannil taskust võtta mitu, näiteks, kuidas omal ajal käis muulide ehitus ja kui suureks on läbi aegade hinnatud muuli väärtust rahas. Kui kunagi 1990ndate lõpul oli see 24 miljonit krooni, siis praegu olevat rajatis amortiseerunud ja selle jääkväärtus null.

Teema võeti aga kokku tõdemusega, et pikalt linna ja sadamat teeninud muulid teevad seda väga hästi edasi, isegi nulleurose jääkväärtusega.

“Aktuaalne Pärnumaal” on eetris reedeti kell 11.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles