Ajakirjanikud otse-eetris: soe uskumatud seiklused ja ordeneid jagav vanahärra

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi paisul päästsid töömehed omast arust jääle lõksu jäänud koera, kes põhjalikumal otsavaatamisel osutus hoopis hundiks.
Sindi paisul päästsid töömehed omast arust jääle lõksu jäänud koera, kes põhjalikumal otsavaatamisel osutus hoopis hundiks. Foto: Mailiis Ollino

Sellenädalases Pärnu Postimehe ja Tre Raadio ühissaates “Aktuaalne Pärnumaal” võeti jutuks üle ilma tuntuks saanud hunt, kes koera pähe jäisest jõeveest päästeti, ja nädalavahetusel toimuvad Eesti Vabariigi pidupäeva sündmused, mille raames üks tubli Pärnumaalt pärit mees omal algatusel tublidele inimestele isetehtud ordeneid jagab.

Pärnu Postimehe tegevtoimetaja Lauri Habakuk ja reporter Tõnu Kann tõdesid, et nii erakordset päästmise lugu, kui kolm ehitusmeest Sindi paisu juures läbi jää vajunud hundi, keda nad esiti koeraks pidasid, kaldale aitasid ja loomakliinikusse sõidutasid, nemad ei varem kuulnud pole. 

Saates osalejate arvates väärib samasugust kiitust nagu hundipäästjad ka Pärnumaalt pärit Heino Pertel, kes on võtnud nõuks jagada presidendi kombel tublidele inimestele enda meisterdatud ordeneid. Kusjuures tegu pole niisama vineerist välja saetud ketaste, vaid kaunilt viimistletud käsitööga.

Pärnumaalt pärit Heino Pertel valib, kellele risti annetab, ja paneb selle ise autasustatule kaelagi.
Pärnumaalt pärit Heino Pertel valib, kellele risti annetab, ja paneb selle ise autasustatule kaelagi. Foto: Erik Tikan

Mehest, kes võib astuda igaühe juurde ja auraha rinda riputada, saab pikemalt lugeda homsest Pärnu Postimehest. 

“Aktuaalne Pärnumaal” on eetris reedeti kell 11.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles