Pärnu Keskuse üks omanikke jõudis Eesti aasta ettevõtja konkursi finaali

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Keskuse üks omanikke jõudis Eesti aasta ettevõtja konkursi finaali.
Pärnu Keskuse üks omanikke jõudis Eesti aasta ettevõtja konkursi finaali. Foto: Mailiis Ollino

Kaubanduskeskusi arendavate ning üüri- ja haldamisteenust osutavate Astri Kinnisvara ja Astri Grupi omanik Eve Toots on üks viiest tänavusest Ernst & Youngi (EY) Eesti aasta ettevõtja konkursi finaliste. Astri Gruppi kuulub Pärnu Keskus.

Astri Grupi ühe omanikuna vastutab Toots 2016. aastast uute investeeringute eest. Kinnisvarasektoriga on Toots olnud seotud 25 aastat, olles alustanud Tartus pearaamatupidajana, pärast mida on ta samas grupis täitnud finantsanalüütiku ja -juhi rolli (2001–2016).

Astri Grupp on Eesti suurim kaubanduskeskuste omanik ja haldaja. Kogu turust kuulub neil 15 protsenti, firma omanduses on 185 000 ruutmeetrit kaubanduspinda. Astri Gruppi kuuluvad peale Pärnu Keskuse Balti jaama turg Tallinnas, Astri ja Fama keskus Narvas, Lõunakeskus Tartus.

“Ettevõtlus on elustiil. Igal inimesel on see pisik sees, aga vähesed julgevad mugavustsoonist väljuda ja end ettevõtjana realiseerida. Seda enam on tunnustust väärt need, kes on võtnud õigustatud riske ja purjetanud tippu välja,” ütles EY partner Ranno Tingas.

Ärikonsultatsiooni- ja audiitorfirma EY tunnustab Eestis silmapaistvaid ettevõtjaid 11. korda. “Tänavuste finalistide lood näitavad, et ettevõtluses ei lähe kunagi kõik plaanipäraselt. Edu saavutavad need, kes on avatud muutusele ja seavad ambitsioonikaid sihte,” lisas Tingas.

EY Eesti aasta ettevõtja tiitli omanik tehakse teatavaks 14. märtsi galal. Valiku teeb žürii, kuhu kuuluvad Aavo Kokk (Catella Corporate Finance OÜ), Kaidi Ruusalepp (Funderbeam OÜ), Marika Priske (sotsiaalministeerium), Martin Villig (Taxify OÜ), Meelis Atonen (Tavid AS), Reet Roos (Inspired Universal McCann OÜ) ja Viljar Arakas (EFTEN Capital AS).

Konkursil tõstetakse eraldi esile ettevõtjat, kes on andnud sisulise ja pikaajalise panuse Eesti majandusarengusse.

Aasta ettevõtja konkurss ehk tiitlivõistlus EY Entrepreneur Of The Year on maailmas üks prestiižsemaid ettevõtjatele mõeldud konkursse. Kokku toimub see 145 linnas ja üle 50 riigis.

Ernst & Youngi Eesti aasta ettevõtja konkursi finalistid

Enn Leinuste – liikumisvajadustega inimeste abivahendeid müüva ja hooldava OÜ Invaru omanik
Eve Toots – kaubanduskeskusi arendavate ning üüri- ja haldamisteenust osutavate ettevõtete Astri Kinnisvara ja Astri Grupp üks omanikke
Mart-Järvo Hirtentreu – masinaehitusega tegeleva tootmisettevõtte AS Konesko omanik
Priit Uuemaa – elektri- ja sidevõrkude ehitusettevõtte OÜ Corle omanik
Tõnis Kaasik – vanapliiakude ümbertöötlemistehase AS Ecometal omanik
Allikas: Ernst & Young Baltic AS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles