Video: Sindi pais on peaaegu tervenisti lammutatud

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sindi paisul sügisel alanud lammutustööd on jõudnud sinnamaani, et säilinud on veel Sindi-poolse osa alumine kolmandik, mis praegu on vee all. Seegi lammutatakse kohe, kui jõe veetase langeb ja saab asuda kärestikku rajama.

“Suur osa kärestiku rajamise kividest on juba kohale toodud ja ootab kevadet, et saaks töödega alustada,” sõnas keskkonnaagentuuri projektijuht Külli Tammur. Praegu käib  – hundipüüdmisele vahelduseks – rekonstrueerimiseks vajaliku jõepõhja süvendamine. Samuti tehakse betoonitöid.

Suur osa kärestiku rajamise kividest on juba kohale toodud ja ootab kevadet, et saaks töödega alustada
Suur osa kärestiku rajamise kividest on juba kohale toodud ja ootab kevadet, et saaks töödega alustada Foto: Keskkonnagentuur

Veetase on niivõrd kõrge, et praegu kärestikku ehitada ei tohi.

Projektijuhi sõnutsi pole Pärnu jõe jää liikumise suhtes mingit erakordset muutust märgata. “Ainus muutus, et paisust allavoolu läksid varem ilmselt väiksemad tükid, kuna paisu pealt alla kukkudes suuremad jääkamakad murdusid oma raskuse all väiksemateks,” märkis Tammur. Ta lisas, et hüdroloogide hinnangul ei tule tänavu kevadel kindlasti klassikalist suurt jääminekut, kuna jõgi on pea terve talv olnud jäävaba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles