Südalinna maamärgi konkursile laekus kümme tööd 

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lai 15 krundi hoonestamise arhitektuurikonkursile saadeti kümme tööd.
Lai 15 krundi hoonestamise arhitektuurikonkursile saadeti kümme tööd. Foto: Lili Tölp

Osaühingu Ren Tar Est korraldatud arhitektuurikonkursile, leidmaks Pärnu südalinnas Lai 15 krundile sobivaim hoonestus, tuli kümme tööd. Võitja selgub reedel.

Ren Tar Esti esindaja Vallo Palmi sõnutsi oli korraldajatele meeldiv üllatus, et konkursile niivõrd palju töid esitati. “Pärnu kohta on see väga hea tulemus,” avaldas ta arvamust.

Kas kõik tööd tingimustele vastavad, ei osanud Palm veel öelda. See selgub reedel, kui linnavalitsuse ja arendaja esindajatest ning arhitektidest koosnev žürii tööd avab ja valib välja võidutöö. 

Palmi jutu järgi olid kõik konkursile saadetud tööd Eestist.

Lai 15 kinnistu asub vanalinna ja kuurordi muinsuskaitseala kaitsevööndis, seetõttu tuli sinna ehitamiseks korraldada arhitektuurikonkurss. Kinnistu suurus on 865 ruutmeetrit ja detailplaneeringu järgi saab sinna ehitada viiekorruselise kuni 3546ruutmeetrise brutopinnaga elu- ja ärihoone. Kinnisvaraportaalides reklaamiti Lai 15 kõlavalt Pärnu südalinna uue maamärgina. Praegu asub seal kunagise ühiselamu kahekorruseline hoone, mis on elamiskõlbmatu.

Konkursialal kehtib Ringi ja Aia tänava ning politseimaja vahelise maa-ala ja Aida tänava detailplaneering, mille Pärnu linnavolikogu kehtestas 2014. aasta mais.

Lai 15 kinnistu suurus on 865 ruutmeetrit ja detailplaneeringu järgi saab sinna ehitada kuni 3546 ruutmeetrise brutopinnaga elu- ja ärihoone. Praegu asub seal kunagise ühiselamu kahekorruseline hoone, mis on elamiskõlbmatu.
Lai 15 kinnistu suurus on 865 ruutmeetrit ja detailplaneeringu järgi saab sinna ehitada kuni 3546 ruutmeetrise brutopinnaga elu- ja ärihoone. Praegu asub seal kunagise ühiselamu kahekorruseline hoone, mis on elamiskõlbmatu. Foto: Maa-amet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles