Galerii: vastsed mundrikandjad teenisid politseikooli diplomi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sisekaitseakadeemia Paikuse politsei- ja piirivalvekolledži 40 kadetti sai täna pidulikul aktusel kätte lõpudiplomi ja neist saavad nüüd politseiametnikud Eesti eri paigus.

“Tänased lõpetajad on esimesed, kes täies mahus läbisid uuendatud õppekava, mis on laiapinnaline, sisaldades kõike kompetentse, mida on vaja esmatasandi teenistusülesandeid täites,” tõdes sisekaitseakadeemia rektor Marek Link, lisades, et äsjased lõpetajad on väga oodatud teenistusse, teenimaks Eesti riiki ja tagamaks turvalisust meie kõigi ümber.

Siseminister Katri Raik kõneles samuti, et täna lõpetasid akadeemia politseiametnikud, kes Eestis esimestena on saanud lõimitud ettevalmistuse tööks nii politseis kui piiril. “Idapiiri väljaehitamine, uute tehnoloogiate kasutuselevõtt ja Eesti riigi tihedad suhted liitlastega loovad neile äärmiselt põneva tööpõllu. Soovin neile turvalist ja rõõmsat teenistust!” õnnitles Raik.

Politsei- ja piirivalvekolledži direktor Kalvi Almosen möönis aga, et kutseõppe õppekava on üles ehitatud, tuginedes moodulitele, mis võimaldab lihtsasti jätkata õpinguid järgmistel tasemetel. “Intensiivne ja praktiline õpe koostöös politsei- ja piirivalveametiga (PPA) tagab kogukonna ootustele vastava ettevalmistuse. Lõpetavat kursust saab iseloomustada kui aktiivset, rõõmsameelset ja uudishimulikku meeskonda. Mina usaldan nende kätte oma turvalisuse!” jagus kolledži direktoril lõpetajate kohta vaid kiidusõnu.

Aktusel toodi esile huvitav fakt: PPAs toimunud küsitlusest selgus, et ametkonna töötajate lemmikraamat on Tammsaare “Tõde ja õigus”. PPAs nõuab töö pidevalt tõe ja õiguse vaagimist.

Almosen andis valdkonnas silmapaistnud kadettidele üle tänukirja ja meene. “Teenin Eesti rahvast!” kõlas üle saali tunnustuse vastuvõtnult.

Aktusel laulsid Paikuse põhikooli lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles