Pärnu elektrijaama ei anta hädas linnale appi

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fortumi Pärnu koostootmisjaam suudaks ilmselt varustada Pärnu elutähtsaid tarbijaid elektriga, aga riik peab siiski tähtsamaks kriisiolukorras taastada üldelektrivõrk, mitte luua kohapeal elektrisaarekesi.
Fortumi Pärnu koostootmisjaam suudaks ilmselt varustada Pärnu elutähtsaid tarbijaid elektriga, aga riik peab siiski tähtsamaks kriisiolukorras taastada üldelektrivõrk, mitte luua kohapeal elektrisaarekesi. Foto: Urmas Luik

Kui üleriigiline elektrivõrk peaks mõnel drastilisel põhjusel, olgu selleks loodusõnnetus või sõda, vooluta jääma, ei aita Pärnut seegi, et Ülejõel linnaservas kõrgub siinne sajandi kalleim ehitis – Fortumi Pärnu elektrijaam.

Võimalikust üleriigilisest või mõnest ulatuslikust lokaalsest elektrikatkestusest on hakatud rääkima seoses siseministeeriumis koostatud elanike käitumisjuhendiga kriisiolukordades.

Enim räägitakse kriisidest fantaseerides ulatuslikust ja kestvast elektrikatkestusest. See andis põhjust küsida elektrijaotusega tegelevast Eleringist, kas tehniliselt oleks võimalik lülitada jaam linna elektrivõrku ja varustada elanikke kohapeal toodetava elektrienergiaga, kui riigi võrk on mingil põhjusel tasalülitatud.

Ja kui see on võimalik, kas kriisiolukorras seda tehakse või ühe võimalusena kaalutakse?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles