Linnavalitsus kavatseb uuendada Tammsaare puiesteed (1)

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammsaare puiestee rekonstrueerimistööde käigus on kavas uuendada tänavakatet ja välja ehitada puuduv kõnnitee lõik.
Tammsaare puiestee rekonstrueerimistööde käigus on kavas uuendada tänavakatet ja välja ehitada puuduv kõnnitee lõik. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus otsustas välja anda ehitusloa A. H. Tammsaare puiestee rekonstrueerimiseks Kanalist Kooli tänavani, tööd on kavas ette võtta sel aastal.

Sel tänavalõigul uuendatakse teekatet ja ehitatakse sõidutee kesklinnapoolses ääres täielikult välja kõnnitee. Praegu lõpeb see Strandi hotelli vastas, kust Karja tänavani ei ole kõnniteed. Uue ilme saab ka Karjamaa tänava Tammsaare puiestee ja Aisa tänava vaheline lõik.

Samuti ehitatakse laiemaks Karja tänava ja Tammsaare puiestee ristmik, kuhu tuleb juurde kaks sebrat: Karja tänavale enne ristmikku ja ristmikust veidi Strandi poole, ülekäiguradade keskele rajatakse ohutussaar.

Koos tänavalõiguga uuendatakse bussipeatusi, mida ümberehitataval alal on neli. Mai-poolset Kuke bussipeatust nihutatakse veidi Strandi poole, sest praegu segab see Tammsaare puiesteelt Mai tänavale keeramist.

Millal ehitustööd algavad, pole teada, sest hanget pole veel välja kuulutatud. Linnavalitsuse teede peaspetsialisti Jaak Kanniste sõnutsi on tänavalõik kavas ümber ehitada sel aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles