Galerii: Pärnu-Narva võistkond tõi Itaaliast kamaluga auhindu

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa ja Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse noorkokkade ja toitlustusteenindajate võistkond osales Itaalias Casargo teeninduskooli korraldatud kutsemeistrivõistlustel, kus oskused panid proovile 18 riigi esindused.

Eesti võistkond hoidis kodumaa lippu kõrgel ja kaheksast auhinnast võideti koguni neli ehk pool.

Itaalias võistlustulle astunud neljaliikmelisse võistkonda kuulusid Pärnumaa kutsehariduskeskuse teeninduseriala õpilased Eleanora Kleine ja Indra Ottis ning Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse kokaõpilased Danila Gladkih ja Polina Koroljova.

Eestlasi tunnustati kui stiilseimat ja elegantseimat võiskonda, samuti pälviti parima baari-restorani ja parima köögimeeskonna ning parima võistkonna tiitel.

Mõõduvõtuks valmistumine algas mitu kuud tagasi. Noori kokki juhendas toitlustusjuht Urmas Murumäe ja teenindajaid kutseõpetaja Peep Peetersoo. Viimane peaproov tehti Pärnu restoranis Noot peakoka ja Eesti peakokkade ühenduse juhatuse liikme Rudolf Visnapuu professionaalse silma all.

„Võime uhkusega öelda, et meie meeskonnas on parimad kokad ja parimad teenindajad,” oli Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse toitlustuserialade juht Ene Valgemäe uhke. „See oli suurepärane reklaam Eestile. Saime mitmeid kutseid erinevates maades toimuvatele võistlustele. Samuti kutsuti meid Itaaliasse tagasi ja Läti tegi ettepaneku esineda järgmisel aastal nende kokandusvõistlusel.”

Vaadake galeriist, kuidas noored kokad ja teenindajad Pärnus võistluseks valmistusid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles