Pärnu kuulutas välja hõljukihanke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnal on kavas osta sõiduk, mis vahetab välja kümme aastat vana hõljuki, mille töökindlus on vähenenud ja ülalpidamiskulud liiga suured.
Pärnu linnal on kavas osta sõiduk, mis vahetab välja kümme aastat vana hõljuki, mille töökindlus on vähenenud ja ülalpidamiskulud liiga suured. Foto: Urmas Luik

Linnafirma Pärnu Haldusteenused kuulutas välja riigihanke, et osta hõljuk, mis hakkab sõitma Manija saare ja mandri vahet.

Pärnu Haldusteenused soovib riigihangete registri andmeil osta uue, vähemalt kaheksakohalise kinnise salongi ja minimaalselt 800kilogrammise kandevõimega õhkpadjal hõljuklaeva. Hõljuk peab olema ette nähtud kasutamiseks vees, jääl ja maismaal.

Väikelaeval peab olema kaks topeltballooni, mis on ühendatud kahe vahetatavate alustaldadega pontooniga, mille õhutaset peab kasutamisel saama sõiduki kabiinist reguleerida.

Samuti peab pakkuja korraldama kolmele inimesele hõljukijuhtimise ja omaniku tehtavate kontroll- ja hooldustööde koolituse.

Eelmise aasta novembris rahuldas riigi tugiteenuste keskus Pärnu linnavalitsuse taotluse osta uus hõljuk, mis parandaks ühendust Manija saare ja mandri vahel.

Hõljuki soetamiseks eraldatakse väikesaarte programmist 106 590 eurot, millele linn lisab 18 810. Kokku 125 400 euro eest on kavas osta sõiduk, mis vahetab välja kümme aastat vana hõljuki, mille töökindlus on vähenenud ja ülalpidamiskulud liiga suured.

Ajal, mil laevaühendust Manijaga pole, sõidavad saareelanikud mandrile hõljukiga, samuti tehakse sellega reise Kihnu. Hõljuk parandab merepäästevõimekust: aasta alguses päästeti vana hõljukiga Munalaiu sadamas kolme inimese elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles