Ajakirjanikud otse-eetris: Kas on õige õpetajat ühe videoklipi pärast häbiposti riputada?

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avalikku häbiposti riputamine toimub tänapäeval liialt kergekäeliselt.
Avalikku häbiposti riputamine toimub tänapäeval liialt kergekäeliselt. Foto: Pexels/Cc0 Licence

Sellenädalases Pärnu Postimehe ja Tre Raadio ühissaates “Aktuaalne Pärnumaal” räägiti lasteaiaõpetaja ja lapse vahelisest intsidendist, mis videosse püüti ja sotsiaalmeedias ringlema lasti, kevadisest koristusest ja kulupõletamisest ning põgusalt homsest Pärnu päevast.

Nii Pärnu Postimehe kultuurireporter Laura Vadam, reporter Annika Kuusik kui saatejuht Regina Atka-Jaakson tõdesid, et lühike videoklipp ei anna küllaldaselt alust kedagi hukka mõista. “Asjad ei ole nii mustvalged. Ei mõelda läbi, mis seal taga on. Mis võis olla õpetaja motiiv, mis võis juhtuda, mida laps öelda ja mis tegelikult juhtus,” sõnas Vadam, kelle arvates puhuti lugu suuremaks, kui see tegelikult on. 

Teema üle arutledes jõuti järeldusele, et avalikku häbiposti riputamine toimub tänapäeval liialt kergekäeliselt.

Internetis kulutulena leviv hukkamõist teeb tihti niisama palju kahju kui mõtlematult oksahunnikule otsa pandud tuli, mis puuduva järelevalve või vale tuulesuuna tõttu võib maha põletada hektareid metsi. Aiarisu põletades tasub arvestada riskidega ja olla äärmiselt hoolikas.

“Aktuaalne Pärnumaal” on eetris reedeti kell 11.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles