Raad ja eksorkestrijuht jõudsid kokkuleppele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Kingo on saavutatud kompromissiga rahul.
Krista Kingo on saavutatud kompromissiga rahul. Foto: Urmas Luik

Mullu suvel ­Pärnu linnaorkestri direktori ametikohalt endale ootamatult päevapealt taanduma pidanud Krista Kingo vaidlustas töölepingu erakorralise üles­ütlemise, mistõttu kutsuti nüüd üle kümne tunnistaja kohtupinki.

Valdavalt olid tunnistajaiks palutud orkestrandid, aga ka linnavalitsuses kultuurivaldkonna eest vastutavad kultuuri- ja sporditeenistuse juhataja Andrus Haugas ning abilinnapea Marko Šorin.

Ometi osaliselt Tallinnast kohale sõitnud tunnistajate ülekuulamiseni ei jõutudki, sest enne seda sõlmisid pooled kokkuleppe.

Kingo leidis, et temaga tähtajalise töölepingu erakorraliseks ülesütlemiseks mullu 13. juunil etteteatamiseta ei olnud alust, ja ­küsis Pärnu maakohtu andmeil oma hagis linnalt hüvitiseks kuni 24 567 eurot.

Linnavalitsus nõustus ülesütlemisest taganema ja muutma alust – see tähendab, et tööleping lõpetatakse poolte kokkuleppel ja nii, et kuupäev jääb samaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles