Noored koputavad poliitikute südamele, korraldades linnas kliimastreigi (2)

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kliimastreik märtsis.
Tartu kliimastreik märtsis. Foto: Sille Annuk

Homme korraldavad Eesti, Läti ja Leedu noored kliimaaktivistid esimest korda meeleavalduse “Balti kliimakett”. Pärnu streik algab kell 11 raekoja ees ja kulgeb piki Rüütli tänavat Iseseisvuse väljakuni, kestes ligemale tunni. Ettevõtmise eesmärk on tuua kliimakriisi probleem avalikkuse ette ja survestada poliitikuid tegutsema selle nimel, et tagada ühiskonna kestlik areng.

“Oleme esimene põlvkond, kes teab, et hävitame oma planeeti, ja viimane, kes saab midagi ette võtta. Me ei peatu enne, kui valitsused tagavad meile turvalise tuleviku,” ütles Eesti kliimastreikide eestvedaja, 16aastane õpilane Kristin Siil. Siinseid noori ajendas 15. märtsi ülemaailmne kliimastreik ja sestap otsustati ühendada käed Balti naabritega. Organiseerijate sõnutsi peab kliimamuutust kohtlema kui kriisi.

Ettevõtmisega soovivad noored tõmmata tähelepanu kliimaprobleemidele ja keskkonna hoidmisele. Samuti tahavad korraldajad koputada kohalike poliitikute südamele. “See peab kajastuma kõigi erakondade programmis ja neis asjus tuleb sõlmida ühiskondlik kokkulepe,” arvavad eestvedajad. “Valitsus peab esitama plaani, mis selle tagab ja mida nad on kohustatud täitma. Sellega seoses tuleb Eestis lõpetada põlevkivi kaevandamine ja kasutamine elektrienergiaks ning minna nii kiiresti kui võimalik üle taastuvenergiale.”

Meeleavaldused toimuvad samal ajal Tallinnas riigikogu ees ja Tartus Raekoja platsil.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles