Musta ristiga kirikulised kõnnivad mööda linna

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastast 2011 on katoliku kiriku Pärnu koguduse algatusel peetud ühiseid ristitee palvusi. Pildil 2012. aasta suure reede ristiretk.
Aastast 2011 on katoliku kiriku Pärnu koguduse algatusel peetud ühiseid ristitee palvusi. Pildil 2012. aasta suure reede ristiretk. Foto: Ants Liigus

Ristikiriku homsel suurel reedel tulevad Pärnu Eliisabeti koguduse kutsel linna ristikäigule kõik siinsed kristlikud kogudused. Niisiis võib protsessioonis homme risti kandmas näha nii luterlasi, katoliiklasi, metodiste, ­õigeusklikke kui eri vabakoguduste liikmeid.

“Homse ristikäiguga pole keelatud ühineda mitte kellelgi,” sõnas Eliisabeti koguduse õpetaja Tõnu Taremaa, kes ühtlasi on Pärnu praost. “Teretulnud on ka need inimesed, kes ei kuulu ühtegi kogudusse.”

Suure reede ristikäik, mis on pühendatud Jeesuse kannatustele Kolgata teel, on katoliku kiriku paastuaja palvuse viis. Luterlik kirik on selle kirikukombe üle võtnud ettevaatlikult ja kaugeltki mitte kõigis protestantlikes maades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles