Tuul rebis Pärnus kioskilt katuse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormituul kangutas täna varahommikul Pärnu bussijaamas lahti R-kioski katuse ja lükkas pikali ootekoja.
Tormituul kangutas täna varahommikul Pärnu bussijaamas lahti R-kioski katuse ja lükkas pikali ootekoja. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tugev tuul lükkas täna varahommikul Pärnu kesklinnas bussijaamas pikali linnabusside ootekoja ja rebis lahti kõrval asuva kioski katuse.
 

Häirekeskus sai teate tugeva tuulega ümber paiskunud ootekojast kell 4.44. Ümber kukkunud ootekoja tükid olid lennanud ka sõiduteele. Kõrval asuvalt R-kioskilt rebis tuuleiil lahti katuse. Päästjad puhastasid tee ja piirasid ala lindiga.

Kell 5.29 tuli bussijaama juurest uus väljakutse. Sel korral oli tuul lükanud tänavale vana trükikojahoone juures raudaia, mille päästjad teelt eemaldasid.

Pikal tänaval bussijaama vastas murdis tugev tuul puu.

Kell 5.32 tuli teade Vanapargi tänavalt, kus tuul oli sõiduteele murdnud suured oksad ja elektriliini. Päästjad vabastasid koos elektrikutega tee liikluseks.

Kella 6 ajal eemaldasid päästjad  tänavale langenud puuoksa Rääma tänaval.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi Pärnu sadama ilmajaama andmetel ulatusid tuuleiilid kella 4 ja 5 vahel Pärnus 27 meetrini sekundis.

Pärnu lennujaamas asuva ilmajaama andmete kohaselt Pärnu äärelinnas varahommikul tormituult ei olnud ja tuuleiilide kiiruseks mõõdeti „kõigest“ 16 meetrit sekundis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles