Pärnumaal on talgupäevaks kirjas üle 150 hoogtöökoha

Pärnu Postimees
Copy
Üleriigilitele “Teeme ära!” talgupäevale oli täna lõunaks kirja pandud üle 1800 talgu enam kui 18 000 osalejaga, Pärnumaalt oli registreeritud 156 kohta.
Üleriigilitele “Teeme ära!” talgupäevale oli täna lõunaks kirja pandud üle 1800 talgu enam kui 18 000 osalejaga, Pärnumaalt oli registreeritud 156 kohta. Foto: Urmas Luik

Üleriigilisele “Teeme ära!” talgupäevale oli eile lõunaks kirja pandud üle 1800 talgupaiga enam kui 18 000 osalejaga, Pärnumaalt oli registreeritud 156 kohta.

“Teeme ära!” eestvedaja Tarmo Tüüri kinnitusel on ettevalmistused üle-eestiliseks talgupäevaks sujunud hästi.

“Head vastukaja on saanud nii laulu- ja tantsupeo juubeliaastaga seotud talgud, õueraamatukogude meisterdamine kui nurmenukutalgud, millele me tänavu kogu Eestis rohkem tähelepanu pöörame,“ rääkis Tüür. „Samal ajal on sadades paikades kavas traditsioonilised kevadised talgutööd ja praegu käivad usinad ettevalmistused eelolevaks laupäevaks.“

Kuna talguveebis on eri talguid kirja pandud juba nii palju, leiab iga huviline kindlasti endale sobiva ja jõukohase töö kas oma kodukandis või kaugemal. Töökäsi oodatakse igal pool, kuid enda kirjapanek „Teeme ära!” kodulehel on oluline just seepärast, et talgujuhid saaksid paremini valmistuda nii tööde, töövahendite kui talgusupi varumiseks.

Pärnumaal kirja pandud talgupaigad.
Pärnumaal kirja pandud talgupaigad. Foto: Kuvatõmmis

Veel pole hilja talguid kirja panna, inimesi kaasa kutsuda ja oma kogukonnale või kodukandile vajalikud tööd ühiselt plaani võtta. Hiljemalt teisipäeval talgupäeva kodulehel registreeritud paikadesse jõutakse veel toimetada talgute stardipakk, mis sisaldab praktilisi nõuandeid ja valiku abivahendeid talgupäeva paremaks ettevalmistamiseks.

Talgulised, kes plaanivad kaasa lüüa „Teeme ära!” raames nurmenukutalgutel, saavad oma vaatluse tulemused sisestada vast valminud nurmenuku-nutiveebi.

Tänavune talgukevad kulmineerub laupäeval üle-eestilise „Teeme ära!” talgupäevaga, võttes tähelepanu alla eri teemad. Koostöös laulu- ja tantsupeo sihtasutusega kutsutakse korrastama oma kodukandis laulu- ja tantsupeo tule teekonnale jäävaid kultuuriväärtuslikke paiku. Samuti kaasa lööma õueraamatukogude meisterdamise algatuses ja osalema nurmenukutalgutel, mille eesmärk on aidata Tartu ülikooli teadlastel hinnata meie looduse liigirikkust ja seisu.

Mullu sai Pärnumaal hoogtöös kaasa lüüa 193 paigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles