Linn maksis lahti lastud firmale suure summa

Sirle Matt
, reporter
Copy
2017. aasta novembris hindas Pärnu linnavalitsus Krausbergi töö mitmel objektil mitterahuldavaks, kuna lehed olid kokku pühkimata või ootasid vedu juba pikemat aega.
2017. aasta novembris hindas Pärnu linnavalitsus Krausbergi töö mitmel objektil mitterahuldavaks, kuna lehed olid kokku pühkimata või ootasid vedu juba pikemat aega. Foto: Pärnu linnavalitsus

Kohus kinnitas pärast pikka vaidlust kompromissi Pärnu linnavalitsuse ja linna kunagise hooldusfirma Krausbergi vahel. Nimelt andis hooldusettevõte Pärnu kohtusse, sest polnud rahul ligemale 810 000 eurot väärt lepingu ennetähtaegse lõpetamise ega sellega, et linn vähendas mitterahuldavate hinnete tõttu teenuse eest makstavat kuutasu.

Krausberg Eesti pidi tunamullu 1. maist viie aasta vältel hooldama linna haljasalasid kolmes Pärnu piirkonnas: kesklinnas, jõe vasakkaldal Riia poole jääval alal ning Ülejõel ja Vana-Pärnus. Ettevõte vastutas seal prügikoristuse, lumelükkamise ja leheveo eest. Ent rae hinnangul ei saanud koristusfirma ülesandega hakkama ja lepingud lõpetati enne täht­aega: kaks eelmise aasta alguses ja üks sama aasta kevadel.

Konflikt puhkes näiteks uusaastahommikul, kui raad ei jäänud rahule koristustöödega pärast aastavahetuse pidustusi, ja varakevadel, kui firma ei alustanud lumesulamise järel koristusega õigel ajal. “Peamine probleem oli sügisene lehekoristus,” põhjendas linnavara- ja heakorrateenistuse juhataja Karmo Näkk toona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles