Kihnu meenekonkursil osales 11 autorit

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Kihnu abivallavanem Taivi Vesik tegeleb turismi ja ettevõtlusega.
Kihnu abivallavanem Taivi Vesik tegeleb turismi ja ettevõtlusega. Foto: Erakogu

Kihnu valla ettevõtluspäeval sel reedel selguvad meenekonkursi võitjad, osalejad saavad enda kätte trükilõhnalise reisijuhi ja peavad inspiratsiooniseminari “No aga motiveeri mind siis kuidagi...”.

Kihnlaste Silvia Soide ja Heldy Põlluste fotodega Kihnu esimese reisijuhi autor on ajakirjanik Anu Saare. Trükises on saare kaart ja väike kihnu-eesti sõnastik. Sisu on tõlgitud inglise, saksa ja läti keelde.

“Reisijuhi väljaandja on Kihnu vallavalitsus, tegime seda projekti “EST-LAT turism” raames ja trükise valmimisse andsid panuse paljud inimesed,” selgitas Kihnu abivallavanem Taivi Vesik, kelle valdkond ongi turism ja ettevõtlus.

Viiendat korda peetaval ettevõtluspäeval selguvad Kihnu meenekonkursi võitjad. Tähtajaks laekus 30 tööd 11 pakkujalt nii saarelt kui mandrilt.

“Sõelale jäi nii turisti- kui esindusmeene kategoorias üle ühe töö, seega on võitjaid mõlemas kategoorias rohkem kui üks,” rääkis Vesik. “Samuti otsustasime anda välja parima looga meene eripreemia.”

Külalisena on Kihnus ettevõtluspäeval Euroopa Nõukogu parlamentaarse assamblee Eesti delegatsiooni juht Marianne Mikko, kes räägib naiste osast ühiskonnas.

Sütitavat arupidamist “No aga motiveeri mind siis kuidagi...” juhib juhtimisajakirja Director kaasautor ja blogija, koolitaja Katri Delimoge. Teema on ajendatud tõsiasjast, et inimene on motiveeritud, kui ta teeb endale meeldivat tööd sobivas keskkonnas.

“Tihtilugu puudub meeskonnas ühtsustunne ega tegutseta ühise eesmärgi nimel või ei oska juht oma töötajaid motiveerida,” nentis Vesik. “Selles tänapäeva tohutus kiirustamises kipuvad eesmärgid hägustuma ja vahel oleks vaja käivitusnuppu.”

Kihnu turismifirmad ja toitlustajad tunnetavad taas hooajaeelset töökäte põuda. Vaja on kokki, abikokki, klienditeenindajaid, perenaisi, müüjaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles