Kunstihoone arhitektuurivõistlusele laekus 11 tööd

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu kunstihoone tulevane asukoht on märgitud punasega.
Pärnu kunstihoone tulevane asukoht on märgitud punasega. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu kunstihoone ja selle lähiümbruse arhitektuurivõistlusele laekus mai alguses kukkunud tähtajaks 11 tööd. Žürii koguneb kavandeid hindama 15. mail ja tulemused selguvad juuni alguses.

Pärnu linnavalitsus soovib kesklinna ehitada esindushoone, kus oleks võimalik näitusi vaadata, kontserte kuulata ja volikogu istungeid korraldada.

Arhitektuurivõistluse juhendi järgi kavandatakse kesklinna kuni viiekorruseline hoone, kus asuksid kolm näitusesaali, kaks vajadusel ühendatavat kontserdi- ja muude ürituste saali, kunstikool, loomemajanduse rendipinnad ja muud ruumid.

Praeguse eelarvestrateegia põhjal valmiks ehitis 2021. aastal.

Maja asuks Martensi maja, Port Artur 2, tulevase Aia tänava pikenduse ja Pika tänava vahel, teisele poole Pikka tänavat jääb bussijaam. Praegu poolitab hoone asukohta kunagine raudteetamm, mida pidi detailplaneeringu järgi kulgeks jalakäijate tänav.

Võistluse ruumiprogrammis on eri näitusesaalide suuruseks plaanitud 320, 120 ja 100 ruutmeetrit. 250ruutmeetrisesse kontserdisaali on kavandatud 200 kohta, sellega liidetav multifunktsionaalne saal tuleks 150ruutmeetrine. Saali või saale hakkaks kasutama linnavolikogugi, mis praegu peab istungeid raekojas.

Kunstikooli käsutusse jääks viis õppeklassi muude õppetööks vajalike ruumidega. Majja tulevad veel kohvik, kauplus-galerii, ateljeed-stuudiod. Suure osa hoonest hõlmavad loomemajanduse rendipinnad, aga mis ettevõtted seal tööle asuvad, pole veel teada.

Hoone projekt loodetakse valmis saada järgmise aasta esimeses pooles, et seejärel ehitama hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles