Ametnikud hindasid heakorda

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Pilt Vana-Pärnu prügimajandusest tekitab masendust.
Pilt Vana-Pärnu prügimajandusest tekitab masendust. Foto: Mailiis Ollino

Lydia Koidula vaatas omanimelises pargis häirimatult kaugusse, kui sealse ümber veel kuiva purskkaevu kõndisid Pärnu linna kõige tähtsamad heakorraga tegelevad inimesed: abilinnapea Siim Suursild, linnavara- ja heakorrateenistuse juhataja Karmo Näkk, linnaaednik Anu Nurmesalu ja ladusa liikluse ja haljastute hea väljanägemise eest seisvad ametnikud Jaak Kanniste, Toomas Tammela ja Piret Unn.

Seltskond asutas end ringkäigule linnas, et näha, mis on viltu vajunud talve raskuse all või mille on inimese ramm kiiva kiskunud ja lömmi vajutanud. Seetõttu oli mõte ­teha vaatlusega algust Koidula pargist hea, kuna just see haljastu linnas on paistnud silma selle poolest, et pole kunagi korratu.

Kui Koidula pargiga üldse mingi mure on kaasnenud, siis seeneajal, mil pargis näeb kasvamas šampinjonide sarnaseid valgeid kärbseseeni. Ja ükskord öösel varastati pargist pink. Kruviti betoonplaadi küljest lahti ja viidi pimeduse varjus minema.

Sedakorda olid pingid pargis alles, aga üks laternaist murupiirilt kadunud ja juhtmekimp maa seest väljas. Saab sellest elektrit või ei? Käega katsuda olnuks rumal ja abilinnapea Suursild jättis selle mõtte katki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles