Rändlindude päeval saab koos ornitoloogiga vaatlustornis tiivulisi kokku lugeda

Pärnu Postimees
Copy
Eesti ornitoloogiaühing, Estbirding ja Linnuvaatleja kutsuvad laupäeval, rahvusvahelisel rändlindude päeval kõiki huvilisi tornidesse linde vaatlema.
Eesti ornitoloogiaühing, Estbirding ja Linnuvaatleja kutsuvad laupäeval, rahvusvahelisel rändlindude päeval kõiki huvilisi tornidesse linde vaatlema. Foto: Ants Liigus

Eesti ornitoloogiaühing, klubi Estbirding ja Linnuvaatleja portaal kutsuvad laupäeval, rahvusvahelisel rändlindude päeval kõiki huvilisi tornidesse sulelisi vaatlema.

Osaleda saab nii omapäi kui ka juhendatud vaatlusel. Pärnus Hirve vaatetornis juhendab hommikul kella kuuest üheksani vaatlust Eedi Lelov. Registreeruma ei pea ja osavõtt on tasuta.

Vaatluspäeval tuleb valida sobiv torn ja märkida üles hommikul kella viiest 13ni nähtud linnuliigid ning saata andmed kella 18ks ornitoloogiaühingule aadressil margus.ots@eoy.ee. Ühing palub edastada vaatluse koha ja kellaaja, kohatud liikide nimekirja ja vaatlejate arvu. Omaette vaatluseks meelepärase torni leiab ornitoloogiaühingu kaardirakendusest.

Laekunud teabe põhjal selgitavad korraldajad välja kõige liigirikkama vaatlustorni. Osalejad saavad täiendada oma linnumääramise oskust ja kogemusi vaatluste tegemisel.

Tornide linnuvaatluspäev toimub looduskaitsekuu "Igaühe loodushoid" raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles