Sõlmiti üle 23 miljoni eurone sisejulgeolekumaja ehituse leping

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Hoone peaprojekteerija on AS Novarc Group, arhitektid Martin Aunin, Annika Aasmaa ja Marti Kahu ja sisearhitekt Urmo Vaikla.
Hoone peaprojekteerija on AS Novarc Group, arhitektid Martin Aunin, Annika Aasmaa ja Marti Kahu ja sisearhitekt Urmo Vaikla. Foto: Novac Group

Aktsiaseltsid Riigi Kinnisvara ja Ehitustrust ja osaühing Tallinna Ehitustrust sõlmisid Pärnu ühishoone projekteerimis- ja ehitustööde lepingu. Tööde maksumus ületab 23 miljonit eurot.

Hoonekompleks on kavandatud siseministeeriumi haldusala asutuste tarbeks. Uude asukohta kolivad kõik Pärnu siseturvalisusasutused: politsei, päästeamet, häirekeskus, kaitsepolitsei ja ohvriabi. Niisamuti viiakse üle arestimaja. Praegune Aida 5 politseiteeninduski, kus saab dokumente taotleda, hakkab tööle ühismajas. Seal saab ruumid  siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuski (SMIT). 

Samuti kavandatakse kinnistuile abihooned koos platsi, piirdeaia ja kommunikatsioonidega. Tööde käigus rekonstrueeritakse Tammsaare puieestee kinnistute piires ja Tammsaare puiestee ja Riia maantee ristmik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles