Saarde ettevõtjad pidasid aru ballisaalis

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Turvalisus on järjest päevakajalisem, nentisid Saarde vallavanem Eiko Tammist, kes seminari vaheajal vestles Viktor Saaremetsa ja Jaak Jaansoga päästeameti Lääne päästekeskusest.
Turvalisus on järjest päevakajalisem, nentisid Saarde vallavanem Eiko Tammist, kes seminari vaheajal vestles Viktor Saaremetsa ja Jaak Jaansoga päästeameti Lääne päästekeskusest. Foto: Silvia Paluoja

Saarde vallavanem Eiko Tammist ütles piirkonna ettevõtjatele tere Voltveti mõisas maakonna luksuslikemas ballisaalis, kus kunstiakadeemia restaureerimistudengid on välja toonud imelised stukkdetailid ja maalingud ning seintel säravad peeglid. Seda kaunidust nägid Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi (RKAS) hallatavas häärberis kohalikud üle kahe ja poole aasta, sest ­kutsehariduse üleviimise järel maalt linna on kuldsete trepilõvide tagune peauks 2016. aasta sügisest suletud.

Ettevõtjate jutuotsa päästsid lahti kaks naist, mõlemad on maale kolinud perega ja edendavad turismi. Vango Imedemaa asutaja Triin Kallas rääkis, et ta töötas Tallinna ülikoolis, kuid tahtis midagi teha oma kätega. Imedemaal leiab öömaja ja tegevust 55 külalist, kuid põhimurena nimetas Kallas toitlustamist, sest oma köögi sisustamine nõuab raha.

Samale kitsaskohale ehk söögikohtade nappusele vallas ja vajadusele seada külastajate paremaks teenindamiseks sisse oma köök osutas Allikukivi veinimõisa perenaine Raili Hein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles