Pildid: maanteekontroll leidis Pärnumaal kinni peetud autost kilogrammi kokaiini

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy

Maksu- ja tolliameti (MTA) uurimisosakonna töötajad pidasid aprilli lõpus maanteekontrollil kinni Pärnumaal Jäärja piiripunkti kaudu Eestisse sisenenud sõiduauto. Sõidukist avastati ligemale kilogramm puhast kokaiini ja väike kogus marihuaanat ja kanepiseemneid.

MTA teatel oli riskianalüüsi tulemusena peatatud sõiduk Saksamaa registreerimismärgiga S-klassi Mercedes-Benz, mille roolis 34aastane Eesti kodanik. Narkootiline aine leiti sõiduki läbivaatusel armatuuri tühimikust. Kokaiinipakid olid mootoriõliga üle valatud, et eksitada narkokoera.

Uurimisosakonna narkotalituse juhataja Raul Koppelmaa sõnutsi ei tähenda piirikontrolli kadumine Euroopa Liidu sees seda, et kadunud oleks kontroll Eestisse toodava ja siit viidava salakauba üle. „Tollikontrolli tehakse nii sisemaal maanteel kui näiteks postipakkide suhtes. Riskianalüüsil põhinevad kontrollid, nagu selgi korral kasutasime, on tõhus vahend salakaubaturgu piirata,“ selgitas Koppelmaa.

Riigiprokurör Vahur Verte andmeil on viimaste aastate jooksul tõusnud nii Eestis kui Euroopas käideldava kokaiini kvantiteet ja kvaliteet. „Kui veel mõni aasta tagasi oli korraga paarisaja grammi kokaiini kõrvaldamine tähelepanuväärne, siis viimase paari aasta vältel on järjest enam neid kriminaalasju, kus kahtlustatavad käitlevad korraga kilo või rohkemgi kokaiini,“ nentis Verte.

Riigiprokurör lisas, et gramm kokaiin võib sõltuvalt kvaliteedist maksta kuni 150 eurot. „MTA hea töö tulemusena jäi kurjategijatel potentsiaalselt teenimata 150 000 eurot kriminaaltulu,“ rääkis riigiprokurör.

Pärnu maakohus vahistas sõidukijuhi, keda võib oodata kuni kümneaastane vabadusekaotus.

Kriminaalasja kohtueelset uurimist korraldavad MTA uurimisosakonna narkotalitus ja riigiprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles