Tabamus! Vändra külje all kappas teel mõmmik

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Mukri rabast tulnud reisiseltskond oli Massu teele keerates üpris üllatunud, kui põllu pealt ilmus hoogsal jooksusamul teele Vändra kandi vapiloomana tuntud karu, kes auto eest läbi silkas.
Mukri rabast tulnud reisiseltskond oli Massu teele keerates üpris üllatunud, kui põllu pealt ilmus hoogsal jooksusamul teele Vändra kandi vapiloomana tuntud karu, kes auto eest läbi silkas. Foto: Marje Metsaots

Mõni päev tagasi Põhja-Pärnumaa vallas Mukri rabast tulnud reisiseltskond oli Massu teele keerates üpris üllatunud, kui põllu pealt ilmus hoogsal jooksusamul teele Vändra kandi vapiloomana tuntud karu, kes auto eest läbi silkas.

“Mõmmik tuli Vändra poolt ja me kohtasime teda üsna inimasustuse lähedal,” kirjeldas kohtumist metsaotist pilti teinud Marje Metsaots.

Neine rääkis, et esiti ei saanud keegi aru, et mis loom põllult sellise galopiga tuleb, aga kui taibati, et see on karu, läks kiireks, et auto pidama ja sealt välja saada.

“Meid oli autos viis inimest ja keegi meist polnud karu veel vabas looduses näinud. See oli kõva emotsioon,” seletas Metsaots, kelle sõnade järgi oli karu neist umbes poolesaja meetri kaugusel.

Et Metsaots on fotograafiahuviline, ei jätnud ta juhust kasutamata ja tegi mesikäpast mõned kaadrid.

„Sain ta pildile natuke nigela objektiiviga. Käin tihti metsas ja looduses loomi otsimas ja pildistamas ning olin enda peale veidi pahanegi, et otsustasin just sellel päeval õige objektiivi koju jätta,” ütles Metsaots.

Enamasti liigub karu ringi õhtuhämaruses või öösel, päeval aga puhkab kusagil varjulises kohas. Suvel söövad karud väga hea meelega marju ja võivad liikuda ka päeval. Tavaliselt satuvad karudega kokku seenelised või marjulised. Karudel on praegu jooksuaeg, mis kestab juuni keskpaigani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles