Maakonna jahimehed teevad Põharas ilma

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
"Põharas on heinamaa, millele osalejad saavad oma telklinnaku rajada," selgitas Pärnumaa jahimeeste liidu ja Aruvälja jahimeeste seltsi juhatuse liige Jaanus Põldmaa kohavalikut.
"Põharas on heinamaa, millele osalejad saavad oma telklinnaku rajada," selgitas Pärnumaa jahimeeste liidu ja Aruvälja jahimeeste seltsi juhatuse liige Jaanus Põldmaa kohavalikut. Foto: Mailiis Ollino

Jaani järel tähistab Pärnumaa jahimeeste liit 70. aastapäeva kokkutulekuga Põhara külas ning kutsub võistlustest, töötubadest ja meelelahutusest osa saama naabrid Viljandi- ja Läänemaalt, sekka saarlasedki.

“Aruvälja jahiselts ei ole tegutsemisaja jooksul ühtegi kokkutulekut korraldanud, sellepärast see kohustus meile pandigi ning Põharas on heinamaa, millele osalejad saavad oma telklinnaku rajada,” selgitas Pärnumaa jahimeeste liidu ja Aruvälja jahimeeste seltsi juhatuse liige Jaanus Põldmaa kohavalikut. “Meilt on Pärnu südalinna veerand tundi sõitu, nii et jahimeeste kaasad saavad samal nädalavahetusel hansapäevi külastada.”

Kolmepäevane kokkutulek avatakse reede, 28. juuni õhtul ja seda ilmestab Valgevene tuleetendus. Laupäeva sisustavad võistlused ja õpitoad, vibujahi- ja koerteesitlus. Viimane päev algab juhtide võistlusega, järgneb kokkade ette­aste ja kojusõidu eel tunnustatakse alade parimaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles