Video: vaadake, kuidas Toris võidupüha maratonile start anti

Meelis Kalme
, Reporter
Copy

Ligikaudu 150 meest ja naist startis täna kell 15 Torist Eesti sõjameeste mälestuskiriku juurest võidupüha maratonile, mille finiš on Pärnus Iseseisvuse väljakul.

Kaheksandat korda joostav võidupüha maraton pakub võimalust läbida rada ühel ja kordumatul trajektooril ning viib osaleja mööda olulistest ajaloomälestistest ja tutvustab Pärnumaa kaunist loodust. 

Finišipaik asub Pärnu kesklinnas Iseseisvuse väljakul samas kohas, kus kunagi kõrgus Endla teater, mille rõdult iseseisvus välja kuulutati.

Rahvuslikes värvides jooksul on täita rituaalne rollgi. Nimelt vastutavad maratoonarid Eesti sõjameeste mälestuskirikus süüdatud mälestustule Pärnusse kandmise eest. Tuld viivad maakonna tunnustatud sportlased, treenerid ja aktivistid, kelle seas eri spordialade tegijaid, nii noori kui vanemaid. Teatejooksu kuulsaim osaleja on kahekordne olümpiahõbe, sõudja Jüri Jaanson.

Pärnus usaldatakse tuli Laidoneri seltsi liikmetele, kes viivad selle soomukil tänavusse võidupüha paraadi linna Tartusse. 23. juunil süttib presidendi käe läbi samast leegist võidutuli, mis omakorda läkitatakse kõikidesse maakondadesse.

Esimesed maratoonarid jõuavad Pärnu kella 17.30 paiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles