Liivakarjääri uuringute vajalikkus on küsimärgi all

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Kohaliku külaseltsi juhatuse liikmed Piret Lille ja Indrek Aarelaid on mures: mis jääb linna­lähedasest rohealast järele, kui seal kaevandama hakatakse?
Kohaliku külaseltsi juhatuse liikmed Piret Lille ja Indrek Aarelaid on mures: mis jääb linna­lähedasest rohealast järele, kui seal kaevandama hakatakse? Foto: Urmas Luik

Kaevandusfirma, mis soovib kohalike ela­nike ja vallavalitsuse vastuseisust hoolimata Tammiste külas liivakarjääri rajamise tarbeks uuringuid teha, peab riigi vastust loataotlusele veel mõnda aega ootama: keskkonnaamet (KKA) pani taotluse menetluse pausile, kuni saabuvad Rail Balticu maavarade uuringu tulemused.

OÜ Eesti Killustik esitas mullu KKA-le Tammiste II uuringuruumi geoloogilise uuringu loa taotluse. Kõnealused maad asuvad Tori vallas Tammiste külas ja väiksemas osas Pärnu linna territooriumil riigikinnistutel. Uuringu käigus tahetakse välja selgitada liiva ja kruusa leiukohad 182 hektaril. Uurimisvajadust põhjendati Rail Balticu raudtee ehituse ja sinna kuluva materjalikogusega.

Juba enne detsembri algust oli aga KKIsse jõudnud mitu pöördumist uuringute tegemise vastu.

Ühe neist oli andnud MTÜ Tammiste-Veskimetsa Külaselts, mis esindab uuringuruumiga piirnevate kinnistute omanike huve. Pöördumist toetas allkirjaga 36 liiget 44st ja sellega anti selgelt märku uuringute vastuseisust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles