Trendilinn Pärnu: aktiivsed kohalikud hakkavad huvilistele suvepealinnas giidituure tegema

Pärnu Postimees
Copy
Linnatuure “Trust me I’m a local” juhendavad pärnakatest entusiastid.
Linnatuure “Trust me I’m a local” juhendavad pärnakatest entusiastid. Foto: Urmas Luik

Sellest laupäevast võivad Pärnu linna külalised osa saada ingliskeelsetest linnatuuridest “Trust me I’m a local” , mida juhendavad Pärnu entusiastid.

“Tuurid teeb eriliseks asjaolu, et juhendajateks on üksteist Pärnu aktivisti, kes armastavad oma kodulinna ning soovivad oma kogemusi ja lapsepõlvemälestusi külalistega jagada,“ rääkis linnavalituse turismispetsialist Ave Lääne.

Tasuta tuurid saavad alguse Pärnu külastuskeskuse juurest Uuel tänaval ja kestavad poolteist tundi.

Linnatuurid on jagatud kolme teemagruppi: peretuur, elustiilituur ja õhtutuur.

Laupäeviti kell 11 on huvilistel võimalus osaleda peretuuridel, mille käigus külastatakse mänguväljakuid ja muid lastega peredele põnevaid kohti.

Kell 15 algavad elustiilituurid jalgratastel. Tuurijuhi eestvedamisel sõidetakse läbi idüllilise Pärnu, et külalistele näidata kodulinna rohelisi parke, päikeselist randa ja kaunist arhitektuuri.

Alates kella 22st on osalejatel võimalus nautida õhtuse Pärnu ilu. Välja on valitud kaunimad kohad romantikutele päikeseloojangu nautimiseks ja tutvustatakse kohalike meelispaiku vaba aja veetmiseks.

Suvepealinnas teevad tuure Karoliine Aus, Errit Kuldkepp, Annabel Heindla, Rainer Aavik, Liisa Mägi, Marit Piirman, Elen Juurma, Veronika Meibaum, Kati Vaas, Margo Märtsoo ja Jaanika Rannula.

“Ekskursioon kohalikuga kogub maailmas järjest suuremat populaarsust. Piirkonna inimesed näitavad enda jaoks olulisi kohti ja jagavad infot, mida internetist või raamatust ei pruugi leida. Kui klassikaline linnatuur keskendub tihti linna minevikule, siis tuur kohalikuga tutvustab rohkem linna olevikku ja tulevikku,” arutles abilinnapea Rainer Aavik.

Lääne sõnade järgi juhivad tuure erinevate elualade esindajad, kelle seas on kunstnikke, turundajaid ja õppejõudegi.

“Kuna täpne marsruut ei ole paika pandud, siis olen kindel, et iga retk on omamoodi põnev ja kindlasti omanäoline,” lausus Lääne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles