Suvepealinna lühim tänav vuntsiti üles

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Pärnu lühim tänav meenutab rohkem külatanumat.
Pärnu lühim tänav meenutab rohkem külatanumat. Foto: Merle Rallmann

Vaid saja meetri kaugusel kesklinna suvisest tuiksoonest asub uulitsajupp, mis erineb traditsioonilisest tänavast nagu öö päevast.

Ametlikult Gildi tänava nime kandva tänava asukohta ei tea tõenäoliselt väga paljud pärnakadki, rääkimata linnakülalistest. Autoga sellele ligi ei pääse. Küll aga leiavad siia tee need kombetud, kes arvavad, et 44meetrisel varjulisel teel Steineri aia taga võiks keha kergendada või oma prügist vabaneda. Hiljuti ilmusid varjatud tänavale lausa ehitusprahihunnikud. Nõnda oli vaatepilt üsna troostitu ja ega õhus heljuv lõhnapilvgi just haistmismeeli paitanud. Meele teeb eriti mõruks asjaolu, et tegemist on Pärnu vanalinna ja kuurordi muinsuskaitsealaga.

Pärnu linnavalitsuse heakorraspetsialist Piret Unn möönis, et on Gildi tänava probleemiga kursis. Linnavalitsusel on sel aastal nurjunud kaks hanget linna haljasalade hooldaja leidmiseks. Uus hange katab ka seni regulaarhoolduses mitteolevaid alasid, sealhulgas kõnealuse tänava. Seni hoiab tänavat vastavalt vajadusele korras linnafirma Pärnu Haldusteenused, mille juhataja Riho Lääts nõustub, et tänav on vaatamata korduvale koristamisele ikka ja jälle prahti täis kantud. “Oleme siin sel aastal korduvalt muru niitnud ja koristanud, paraku ei kesta tulemus kaua.” ohkab Lääts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles