Triinu Laos: Saan hakkama nii köögis kui ka jalgpalliväljakul

Karl Hütt
, reporter
Copy
Peagi täitub Triinu Laose eluunistus. Peamiselt soovib ta uues rollis hästi hakkama saada. Sellega ta kategooriliselt aga elu muuta ei taha, vaid soovib, et laps näeks kõike seda põnevust ega tunneks igavust.
Peagi täitub Triinu Laose eluunistus. Peamiselt soovib ta uues rollis hästi hakkama saada. Sellega ta kategooriliselt aga elu muuta ei taha, vaid soovib, et laps näeks kõike seda põnevust ega tunneks igavust. Foto: Mailiis Ollino

Triinu Laos on ­mitu korda tulnud Eesti karatemeistriks ja on jalgpallis kõrgeima ehk FIFA kategooria kohtunik, vilistades nii naiste kui meeste mänge, peale selle on ta töötanud nii patrullpolitseiniku kui piirkonnakonstaablina. Praegu tegutseb Laos Paikuse politseikooli õppedistsipliini vanemspetsialistina, kus ta üks tööülesandeid on hoida silma peal, et tulevased korrakaitsjad pättusi ei teeks.

Tundub, et õigusemõistmine teile sobib, sest olete töötanud nii patrull- kui piirkonnapolitseinikuna? Mis teid nende ametite puhul võlus?

Sellega oli üldse naljakas lugu, sest ma ise poleks politseikooli üldse läinud. Tallinnas elades ­norisin politsei kallal, näiteks kui nad dokumenti küsisid.

Milles see norimine väljendus?

Tavaliselt oli sedasi, et kui politsei tuli, siis kõik peale minu panid jooksu, kuigi ei olnud midagi varjata. Kui nad tulid dokumenti küsima, pidin ikka alati nendega vestlema, näiteks uurisin, miks nad politseinikuks hakkasid ja kuidas õppimine käis.

Kord olime sõbrannaga hilja õhtul väljas ja meilt küsiti dokumenti. Politseinik ei suutnud sellelt välja lugeda, et me oleme alaealised. Võib-olla ta mõtleski, et kuna suhtlen nii julgelt ja esitan dokumendi, ju on kõik korras. Tegelikult olin tollal alaealine ja siis ma mõtlesingi, et issand kui rumal, et ei oska dokumendilt ­seda välja lugeda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles