Rõõmsate laste festival vallutab Rannapargi

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Mullu suvel hellitas rõõmsate laste festivali päikeseline ilm.
Mullu suvel hellitas rõõmsate laste festivali päikeseline ilm. Foto: Lilli Tölp

Laupäeval toimub Pärnu Rannapargis juba neljas rõõmsate laste festival, mis pakub elamusi peredele, kes saavad osaleda õpitubades, tutvuda Eesti lastetoodetega, nautida mitmekülgset lavaprogrammi ja maitsvat toitu.

Peakorraldaja Kati Ruubeli sõnutsi on sel aastal osa festivalist pühendatud emakeele aastale, seepärast asub alal esimest korda raamatupesa. “Raamatupesas saab tutvuda lastekirjanike, luuletajate ja illustraatoritega, meisterdada raamatuid ja harjutada lugemist uute Eesti lasteraamatutega. Samuti keskendume oma festivali dekoratsioonides tähtedele ja nostalgia hõngu toovatele tähekuubikutele, et väiksematel lastel mõni täht või sõna selgeks saaks,” rääkis Ruubel.

Teine uuendus on perepuhkuse ala, kus kohalike turismiasutuste asemel tutvustavad end hoopis Ida-Virumaa perepuhkuse sihtkohad. “Kuna Ida-Virumaa on Pärnust parajalt kaugel, siis väga paljud siinsed pered ei teagi, kui ägedaid kohti on Eestis puhkamiseks olemas,” selgitas Ruubel.

Festival pakub sadakonda tegevust ja õpikoda. “Nii töötubade alal, toidu õpitubades, beebipesas, Ida-Viru perepuhkuse alal, spordi alal kui ka raamatupesas on kogu päev palju tegevust, milles kaasa lüüa,” kinnitas peakorraldaja.

Avatud on kodumaiste lastetoodete disainiturg ja lavaprogramm on eeskujulik. “Sel aastal näeb meie laval teiste hulgas näiteks Stefanit ja Ott Leplandi. Ürituse avab aga meie festivali uus laul “Imeline ilmaruum”, mida esitavad laulu loojad Laura Junson ja Erko Niit. Õhtu lõpetavad Lottemaa etendus “Batsill” ja suur lõpu-show teadusteatrilt Kvark,” loetles Ruubel.

Korraldajad paluvad külastajatel pöörata rohkem tähelepanu prügi sortimisele ürituse alal, soovides vähendada olmeprügi kogust. “Palume külastajatel sortida muust prügist eraldi toidujäätmed ja taara. Sortimisel aitavad külastajaid toredad maleva noored. Osa toidujäätmeid läheb näiteks vahva Pärnumaa talu kanadele. Samuti oleme soovitanud toitlustajatel pakkuda toitu biolagunevatelt nõudelt ja me ei luba müüa jooke plastkõrtega. Olemas on tasuta joogivesi ja laste nõudelaenutus, et vähendada ühekorranõude kasutamist,” rääkis Ruubel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles