Lottemaa külastajate arv ületas 300 000 piiri

Laura Vadam
, reporter
Copy
Noored näitlejad püsivad rollis kaheksa tundi päevas.
Noored näitlejad püsivad rollis kaheksa tundi päevas. Foto: Lilli Tölp

Viis aastat tagasi, 26. juulil 2014, vaid pool tundi enne Lottemaa teemapargi avamist tagurdasid tagumisest väravast välja viimased veoautod, kastis ehituskola. Pargimuru ei olnud veel (täiesti) üles tõusnud ega muinasjutuliselt roheline. Asjad olid justkui poolvalmis. Päike aga kõrvetas siis niisama kuumalt kui üleeile. Võib-olla näitas termomeeter 40 kraadi.

“Kuidas see toimida saab? Kas saab? Kas kõik läheb nii, nagu lootsime? Kas tegelikult ka siia rahvast tuleb?” mäletab esimeste külastajate, ligemale 3000 inimese ees päevajuhiks kehastunud programmijuht Hana Kivi selgesti oma kõhklusi. “Ma ei kujuta ette, kui kaua see kestis. Julgen väita, et seitse–kaheksa tundi. Tundsin, et nüüd ma suren. Aga rõõmust.”

Unistuste peale loodud teemapargi avapäeva hommikul avastati, et pole piletikontrolöri ega parkimiskorraldajat. “Mina ei tea, kuidas see park avati,” naljatab tegevjuht Margit Toodu, võttes Kiviga istet pargi mäenõlval ja meenutades niisamuti viie aasta tagust päeva. “Olin siis ise kontrollivates organites tööl.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles