Galerii: "Laevahukk" ja suured seebimullid, Pärnus algasid taas merepäevad

Copy

“Meie südameasi on teha noortest kalurid,” ütles Pärnu kaluriküla ehk Fishing Village’i eestvedaja Jakob Kose, tutvustades külalistele tublisid nooremaid ja vanemaid õngitsejaid, kes olid kogunenud Sauga jõe äärde Pärnu merepäevade esimesel pärastlõunal. 

Tänavu jõud ühendanud kaluriküla ja Pärnu jahtklubi lõid kaks päeva kestva omanäolise programmi, kutsudes kohalikud ja kaugemad külalised oma õuele, tutvumaks õngitsemise ja merepääste, vibulaskmise ja purjespordiga. Kogu ettevõtmist saadavad muusika, hea toit ja suured mullid, mis juba esimesel päeval lapsi enda lummusesse haarasid. Mere- ja kalaturul müüakse kõike kalastuse ja merendusega seonduvat: veesõidukeid, meeneid, käsitööd, kunsti. Kaasa saab osta värsket kohalikku kala. 

“Pärnumaa on juba ajalooliselt tugevasti seotud mere ja jõega: sealt toodi toitu, sedakaudu veeti kaupa, peeti sõda, saadeti teele lähedasi ja oodati rõõmusõnumeid. Meri oma kohinaga ravib meelt rasketel hetkedel ja on pakkunud silmailu aegade hämarusest. Meri on meile andnud ja võtnud, seepärast peaksime oma veekogude potentsiaali rohkem hindama ja sellele tähelepanu pöörama. Pole just palju kohti, mida õnnistatud nii kauni veevõrgustikuga,” kiitis Kose kodukanti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles