Haigla töötajad tunnevad uhkust tunnustuse üle

Kerstin Vestel
, Suvereporter
Copy
Beebisõbralik haigla keskendub eelkõige imikule ja rinnaga toitmisele. Pildil Pärnu haigla ülem­ämmaemand Jelena Laanemets (vasakul) ja ühepäevane beebi oma emaga.
Beebisõbralik haigla keskendub eelkõige imikule ja rinnaga toitmisele. Pildil Pärnu haigla ülem­ämmaemand Jelena Laanemets (vasakul) ja ühepäevane beebi oma emaga. Foto: Lilli Tölp

Suvepealinna raviasutus teenis beebisõbraliku haigla tiitli pärast poole aasta pikkust hindamisprotsessi. Tunnustuse pälvimi­sega tõestas Pärnu haigla, et raviasutus toimib rahvusvaheliste standardite järgi.

Beebisõbralik haigla tähendab, et seal keskendutakse eelkõige imikule ja tähelepanu pööratakse imetami­sele.

“Me anname endast 150 protsenti selle nimel, et vastsündinu, kes ise veel oma soove väljendada ei oska, saaks kõik, mida ta vajab,” kinnitas Pärnu haigla ülemämmaemand Jelena Laanemets. “Me paneme aluse lapse heale tervisele.”

Tiitlini viis pikk protsess. Selle saamiseks vajalike koolitustega alustati siinses haiglas seitsme aasta eest. Kõigepealt vaadati dokumentide põhjal, kas Pärnu haigla üldse kvalifikatseerub beebisõbraliku haigla tiitlile. Seejärel tulid kohale hindajad, kes küsitlesid nii töötajaid kui emasid. Jälgiti näiteks sedagi, kust ostetakse imetamisega seotud tooted ja piimasegud. Kõik hindajad läbisid UNICEFi (Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni Lastefondi) koolituse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles