Selgus üks ajaloolise avarii pildi osalisi (1)

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Liiklusõnnetus Pärnus Riia maantee ja Vanapargi tänava ristmikul, veoauto ees Elmar Elmaste.
Liiklusõnnetus Pärnus Riia maantee ja Vanapargi tänava ristmikul, veoauto ees Elmar Elmaste. Foto: Erakogu

Pärnu Postimees avaldas 26. juulil artikli sellest, kuidas Pärnus Riia maantee ja Vanapargi tänava ristmikul on samalaadne õnnetus kordunud ja sellest oli jäädvustus 1930. aastatest. Nüüd selgus, et tõenäoliselt juhtis veoautot Viljandimaa mees Elmar Elmaste.

Toimetusega võttis ühendust Urmet Elmaste, kelle arhiivis leidus samast avariist veel üks pilt, millel seisab ka tema vanavanaisa Elmar, kes suure tõenäosusega juhtus õnnetusse sattunud veoautot. Sündinud oli ta 1910. aastal, olles 1930. aastal 20aastane. Urmet Elmaste arvates võib olla tegemist 1930. algul või keskpaigas juhtunuga. “Elmar ise elas alguses Halliste kandis. Hiljem Viljandis. Seega võis tegemist olla mingi kaubareisiga teise linna,” arutles Elmaste.

Pildil olnud vanavanaisa töötas kogu elu bussijuhina ja sõjaeelse Eesti ajal teenis leiba pikamaaliinidel Viljandis Werncke bussifirmas. Peale selle sõitis ta eri veoautodega.

Elmar abikaasa Erna ja lastega (Toomas ja Rein) Pärnus mudaravila ees umbes 1950. aastal
Elmar abikaasa Erna ja lastega (Toomas ja Rein) Pärnus mudaravila ees umbes 1950. aastal Foto: Erakogu

Pärast sõda töötas Elmar kuni surmani 1957. aastal Viljandi riiklikus bussiettevõttes. “Vabal ajal osalenud ta amatööride motovõiduajamistel. Juba 40ndate lõpus õnnestus tal saada Moskvitš 401 omanikuks, sellega käis ta nii jahi- kui kalaretkedel,” rääkis Urmet Elmaste.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles