Ratsaspordivõistlus toob Supelusele tänavatoidu ja melu

Laura Vadam
, reporter
Copy
Ratsavõistluse ala laieneb rannast kaugemale.
Ratsavõistluse ala laieneb rannast kaugemale. Foto: Madis Sinivee

Eile algas Pärnu rannas ainulaadne ratsaspordivõistlus Classic Pärnu, tuues suvepealinna üle 180 kodu- ja välismaise ratsaniku ja üle 230 hobuse. “Võimalus korraldada ratsavõistlus siin ja tuua tipphobused linna on väga eriline ja eksootiline. Tahtsime algusest peale kaasata linnarahvast ja mitte teha üritust vaid hobuseinimestele,” rääkis spordiüritusega paralleelselt toimuva Supeluse toidutänava eestvedaja ja kunagine ratsutaja Eleri Kurvet.

Kurveti sõnutsi venivad päevad pikaks. “Pealtvaatajana terve päev ainult võistlust vaadata on üsna väsitav. Sellest sündis mõte luua juurde tänavatoidu- ja meelelahutusala,” avas Kurvet idee tagamaid.

Korraldajad soovisid, et Classic Pärnu sulanduks linnaga ühte. Toidutänava mõtte elluviimiseks kaasati just kohalikke, kel kogemus Pärnu ürituste organiseerimise ja toitlustusega. “Meil on meeskonnas nii Augustiunetuse kui kontserdikorraldajaid,” märkis Kurvet.

Pärnu Supeluse tänav asub logistiliselt heas kohas. Ratsaspordivõistlusest huvitatud linnarahvas liigub just meie suvist põhitänavat pidi liivarannale. Alustades grill-, Muhu leiva, gurmeeburgeritega ning lõpetades käsitööjäätise, smuutide ja eriilmeliste kohvijookidega, toob Classic Pärnu toidutänav hea ja parema suve lõpus viimast korda Supelusele.

Peale kehakinnitamise saab osa võtta kepphobuste meistrivõistlustest. “Ei saakski vist olla paremat tegevust kui Soomes 2000ndate paiku alguse saanud spordiala proovida. Pärnumaa kepphobusõidu meistriks võib tulla igaüks, kuna kogemus ja vanus ei ole olulised,” selgitas eestvedaja.

Jalga saab puhata pikniku- ja baarialal, tantsida plaadikeerutajate suvehittide rütmis kultuuriklubi Tempel avatavas hiphopi ühepäevakohvikus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles